فرصت‌های پنهان سرمایه‌گذاری در صنعت مس

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بررسی فرصت‌های پنهان سرمایه‌گذاری در صنعت مس، از افزایش پیش‌بینی قیمت بلندمدت مشوق در سرمایه‌گذاری مس و کاهش عرضه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی کلاغ نیوز به نقل از مس پرس، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بررسی فرصت‌های پنهان سرمایه‌گذاری در صنعت مس گفت: عرضه از معادن در حال کار فعلی از سال 2024 کاهش خواهد داشت زیرا معادن به پایان عمر خود می‌رسند بنابراین تولید در سال 2026 به 20 میلیون و در سال 2031 به 17 میلیون تن خواهد رسید.

وی تأکید کرد: با توجه به مصرف مس تصفیه‌شده دنیا در سال 2031 به 28.2 میلیون تن، نیاز مبرم به توسعه و احداثات جدید است چراکه مصرف کل کاتد به 35.8 میلیون تن می‌رسد.

به گفته مدیرعامل فملی، قیمت مشوق قیمتی است که پروژه بتواند مطابق با آن، جریان نقدی کافی تنها برای جبران سرمایه‌گذاری اولیه ایجاد کند؛ یعنی نرخ بازده داخلی پروژه، با نرخ تنزیل برابر است. قیمت مشوق با تخمین هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌ای هر پروژه تعیین می‌شود.

سعدمحمدی افزود: CRU، قیمت بلندمدت مشوق بازار مسبازار مس را بر اساس تحقیقات از حدود 6834.3 دلار بر تن بر حسب دلار سال 2019 به حدود 7165 دلار بر تن بر حسب دلار سال 2020 افزایش داده است.

وی گفت: این تغییر بازتابی از افزایش پیش‌بینی 10 ساله تقاضا است که تا حدودی با توجه به افزایش فرآوری قراضه و تولید بیشتر از پروژه‌های معدنی فعلی و قطعی، جبران شده است. در نتیجه، شکاف عرضه 10 ساله که باید با پروژه‌های جدید تأمین شود، از 5.47 میلیون تن به 5.94 میلیون تن افزایش یافته است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: پیش‌بینی قیمت مشوق بلندمدت بر اساس قیمت مورد نیاز جهت توسعه تعداد کافی پروژه‌ها برای تأمین شکاف عرضه در سال 2031 است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *