چرا ساخت خانه های ۲۵ متری انتقاد برانگیز است؟

ساخت خانه‌های ۲۵ متری طرحی است که پس از تکذیب وزارت راه و شهرسازی حالا از سوی اتحادیه تعاونی‌های عمرانی مطرح شده است. پیشتر خشایار باقرپور، مدیرعامل این اتحادیه عنوان کرده بود که انتقادات نسبت به این طرح باید سازنده و با رویکرد کارشناسی باشد. او در همین باره از انبوه‌سازان نام برده و آنها را به‌عنوان منتقدان اصلی طرح و سازندگان رقیب، به مناظره دعوت کرده بود. با توجه به انتقاداتی که تا کنون به ساخت خانه های ۲۵ متری وارد شده موضع انبوه‌سازان در این زمینه چیست؟

به گزارش کلاغ نیوز، مدتی پیش بود که طرح ساخت خانه های ۲۵ متری از سوی یکی از مسئولان وزارت راه و شهرسازی مطرح شد و سر و صدای زیادی به پا کرد. این موضوع تا آنجا پیش رفت و مورد انتقاد کارشناسان و فعالان بخش مسکن قرار گرفت که در نهایت این وزارتخانه ساخت این واحدها را از اساس و از سوی دولت تکذیب کرد.

البته این پایان ماجرای خانه‌های ۲۵ متری نبود و در مدت زمان کوتاهی این طرح دوباره روی کار آمد؛ اما این بار ساخت خانه های ۲۵ متری دیگر از سوی نهادهای دولتی مطرح نشد و ارائه‌دهنده آن اتحادیه تعاونی‌های عمرانی و انبوه‌سازی شهر تهران بود.

خشایار باقرپور، مدیرعامل این اتحادیه، کاربری اصلی این میکروآپارتمان‌ها را سکونت دادن جوانان و رفع موانع ازدواج معرفی کرد؛ هر چند این اظهارات و اجرای این طرح توسط بخش خصوصی نیز باعث توقف انتقادها نشد. باقرپور معتقد است که انتقادات نسبت به طرح ساخت خانه های ۲۵ متری منصفانه و کارشناسانه نبوده و لازم است این طرح با دید کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد.

ساخت خانه‌های ۲۵ متری با قوانین در تضاد است
فرشید پورحاجت، عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن درباره طرح ساخت خانه های ۲۵ متری گفت: «باید دید ضوابط و مقررات شهرسازی در کشور اجازه ساخت چنین واحدهایی را می‌دهد یا خیر؟ من فکر می‌کنم با قوانین فعلی امکان آن نباشد!»

وی افزود: «واحدهای ساخته‌شده نباید زیر ۵۵ متر باشد. یعنی از لحاظ ساختاری عملی نیست مگر اینکه شورای عالی راه و شهرسازی بخواهد تجدید نظری در مورد متراژ آپارتمان‌ها داشته باشد.»

زندگی در خانه های ۲۵ متری از سر اجبار است!
عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن ادامه داد: «اما مسئله دیگر این است که مردم آپارتمان را در این متراژ می‌پسندند یا نه؟ به نظر من شرایط حاکم بر فرهنگ کشور به‌گونه‌ای نیست که مردم بخواهند در این‌گونه سکونتگاه‌ها زندگی کنند.»

پورحاجت همچنین بیان کرد: «حتی اگر مردم بخواهند در شرایط ضروری از آپارتمان‌های ۲۵ متری استفاده کنند من باور ندارم مردم به آنها علاقمند باشند و بیشتر می‌توانند در قالب سوئیتی موقت برای شرایط ضروری از آن استفاده کنند.»

ساخت خانه های ۲۵ متری صرفه اقتصادی ندارد
همان‌طور که اشاره شد یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که تا کنون در خصوص ساخت این خانه‌های ۲۵ متری شبهه‌دار بوده مسئله کسب مجوز ساخت از شهرداری است. باقرپور پیش از این در برنامه تهران بیست، توضیح داده بود که شهرداری برای این متراژ مجوز نمی‌دهد و ابتکار ما این بوده که از مجوز هتل‌آپارتمان استفاده کردیم تا این خانه‌ها را بسازیم.

پورحاجت نیز در این زمینه و همچنین صرفه اقتصادی ساخت این واحدها گفت: «ساختمانی که به صورت هتل‌آپارتمان در متراژ ۲۵ متری ساخته می‌شود باید امکانات یک واحد ۵۵ متری در آن لحاظ شود؛ بنابراین به نظر می‌رسد از لحاظ اقتصادی نیز توجیهی نداشته باشد.»

او در مورد ادعای باقرپور در مورد ساخت این واحدها با بودجه‌ای کمتر از یک میلیارد تومان ادامه داد: «زمانی که واحدها کوچک شوند و قدرالسهم زیربنای ساخت هم کاهش پیدا کند طبیعتا این اتفاق می‌افتد، اما باید دید این واحدها برای مثال پارکینگ دارند یا خیر. زیرا متراژ این پارکینگ‌ها به طور مستقل ۱۰ تا ۱۱ متر است؛ همچنین باید مشخص شود ضوابط ساخت و ساز آن به چه صورت است. اینها همه پرسش‌هایی است که تا کنون به آنها جواب داده نشده است؛ مگر اینکه بخواهیم آن را در مقام هتل در نظر بگیریم که بحث آن مجزاست.»

کارشناسان معتقدند در کنار تمام انتقاداتی که در زمینه ساخت خانه‌های ۲۵ متری مطرح است هنوز شبهاتی نیز در این زمینه وجود دارد که متولی این طرح باید پاسخگوی آن باشد.

یکی از اصلی‌ترین شبهات این طرح میزان هزینه ساخت این واحدهاست که قرار است به صورت تعاونی‌ساخت از متقاضیان اخذ شود و باید دید با توجه به تورم و چشم‌انداز تورمی در جامعه آیا می‌توان باز هم روی ثبات این یک میلیارد تومان حساب کرد یا نه.

لینک کوتاه خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *