ممنوعیت واردات موز از اردیبهشت ۹۹

سخنگوی گمرک گفت: با وجود ممنوعیت واردات موز از اردیبهشت ۹۹ آمارها نشان می دهد واردات موز در ۹ ماهه سال ۹۹ تقریبا به اندازه کل واردات سال ۹۸ بوده است.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی کلاغ نیوز، روح الله لطیفی افزود: آمار‌های گمرک نشان می‌دهد که ممنوعیت واردات موز از اردیبهشت ۹۹ در ۹ ماهه سال ۹۹، ۳۰۸ هزار و ۹۷۰ تن موز به ارزش ۲۱۰ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۵۶ دلار وارد کشور شده است.

وی ادامه داد: آمار واردات این کالا در سال ۹۸ حاکی است ۳۳۴ هزار و ۲۵۲ تن موز به ارزش ۲۲۶ میلیون و ۶۹ هزار و ۵۲۷ دلار وارد کشور شده است.

سخنگوی گمرک گفت: باتوجه به این که واردات موزواردات موزواردات موز از اردیبهشت امسال ممنوع شده بود، با مقایسه این آمار‌ها به راحتی می‌توان متوجه می‌شد که میزان واردات موز نسبت به سال گذشته تغییری چندانی نداشته است.

وی افزود: کشور‌های طرف معامله در واردات موز به ترتیب ترکیه، هند، فیلیپین، اکوادور، پاکستان، امارات متحده عربی، فدراسیون روسیه و ویتنام بوده اند.

لطیفی تاکید کرد: نکته قابل تامل در واردات این کالا این است که کشور‌های اصلی تولیدکننده موز مثل اکوادور و فیلیپین در رتبه اول واردات نیستند و رتبه اول واردات با تفاوتی چشمگیر متعلق به کشور ترکیه است.

لطیفی گفت: نکته مهم دیگر در آمار تفکیک شده واردات از کشور‌های صادرکننده موز به ایران قیمت تمام شده هر کیلو موز برای آن کشور است به این صورت که اگر ارزش دلاری موز وارد شده از ترکیه را به وزن آن تقسیم کنیم متوجه می‌شویم که هر چند ترکیه به عنوان یک واسطه به ایران موز صادر کرده، اما قیمت موز صادر شده از ترکیه به ایران ارزان‌تر از قیمت موز صادر شده از اکوادور به ایران است.

لینک کوتاه خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *