ثبت‌ سفارش واردات نهاده‌ های دامی به مدت یک ماه متوقف شد

رئیس انجمن غلات ایران اعلام کرد: ثبت‌ سفارش واردات نهاده‌ های دامی به مدت یک ماه متوقف شد.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی کلاغ نیوز، کاوه زرگران، عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران گفتثبت‌ سفارش واردات نهاده‌ های دامی به مدت یک ماه متوقف شد. که به دلیل وجود بوروکراسی دولتی، واردات نهاده‌ ها توسط بخش‌خصوصی مختل شده و احتمالاً وضعیت تولید مرغ در هفته‌های آتی نیز بهبود پیدا نخواهد کرد.

هیچ ثبت‌سفارشی در حوزه نهاده‌ها انجام نشده

وی گفت: از بیستم اسفندماه تاکنون به دلیل جابه‌جایی اختیارات از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی، هیچ ثبت‌سفارشی در حوزه نهاده‌ها انجام نشده و حتی برخی محموله‌هایی که وارد شده نیز به دلیل نقص مدارک و مشخص نبودن نهاد متولی، امکان پهلوگیری و تخلیه نیافته‌اند.

وی گفت: به دلیل تعلل در ایجاد سازوکارهای موردنیاز برای ثبت‌سفارش این پیش‌بینی وجود دارد که نهاده مورد نیاز برای تولید مرغ فراهم نباشد و وضعیت بازار در ماه‌های آینده نیز بهبود پیدا نکند. این در حالی است که اگر پیش‌بینی‌ها از وضعیت آب و هوا نیز محقق شود، نیاز به واردات نهاده‌ها بیشتر خواهد بود.

زرگران با بیان اینکه «تأمین نهاده‌ها و واردات آن مانند گذشته در شرایط معمول به سر نمی‌برد» ادامه داد: به دلیل مشکلات و بوروکراسی‌هایی که دولت ایجاد کرده، واردات نهاده‌ها با موانعی مواجه شده‌است؛ نمونه بارز این مانع‌تراشی آن است که از حدود یک ماه گذشته به دلیل جابه‌جایی اختیارات از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی هیچ ثبت سفارشی در حوزه نهاده‌ها انجام نشده و این توقف یک ماهه در روند ثبت سفارش، آثار خود را در ماه‌های آینده نشان خواهد داد.

مشکلات در زمینه توزیع نهاده‌ها

این عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، همچنین به برخی مشکلات در زمینه توزیع نهاده‌هاتوزیع نهاده‌ها که به عملکرد سامانه بازارگاه بازمی‌گردد، اشاره کرد.

او با بیان اینکه «در شرایط فعلی وجود سازوکاری نظیر سامانه بازارگاه لازم به نظر می‌رسد اما این سامانه در تنظیم بازار ناموفق عمل کرده است» ادامه داد: البته این سامانه موجب شفاف‌سازی عملکرد واردکنندگان شده و این امکان را فراهم کرده است که مسیر کالا از بدو ورود به کشور تا مصرف‌کننده نهایی مشخص شود.

وی گفت: در عین‌حال، عملکرد ذاتی سامانه بازارگاه در بازه‌ی یک‌ونیم ساله گذشته بهبود یافته است؛ اما هنوز نقایص بسیاری دارد که می‌توان به سرعت آن را برطرف کرد.

لینک کوتاه خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *